• eko peleti
  • RSS

You are here

Висококачествените пелети от дървесина могат да бъдат в различни размери!

Външният вид на гранулите висококачествени дървесни пелети може да бъде толкова разнообразен, колкото различни видове дървета има по света.


Цвят:  Можете да видите богатство от цветове - от бледожълто до топло кафяво, в зависимост от вида използвана дървесина.

Голямата разновидност от цветове е напълно естествена, но цветът на дървесните пелети като цяло не трябва да бъде по-тъмен от цвета на чаша гъсто кафе. Прекалено тъмният цвят  подсказва,  че съдържанието на дървесна кора в пелетите преобладава, и тези пелети вероятно ще имат високо съдържание на пепел.

 


Размер: В България се предлагат основно пелети с диаметър 6 мм и 8 мм, но дължината им като цяло може да варира от 0.7 см до около 4 см.

Много важен е изборът на печка. Тя трябва да бъде съобразена и с дължината, и с диаметъра на пелетите. Ако дължината на пелетите по някакъв начин възпрепятсва или усложнява системата, има простичък начин за решаване на проблема - преди да отворите торбата с гранули, ударете я няколко пъти в земята, за да ги натрошите.

 


Плътност: дървесните пелети трябва да са с ялътност от 16856 kg/cm2, за да се осигури пълното им изгаряне.

Едно от предимствата на пелетните печки е, че горивото, което горят, е еднакво и може да се калкулира колко точно от него е нужно в даден момент за постигане на предварително зададената температура. Плътността може да варира в зависимост от марката или дори в различните торби, но това е нормално с оглед на процеса, през който преминава материала. Можете да сте сигурни, че нашите продукти са съобразение със съответните норми по DIN.

Comments

Много хубави и полезни статии. само тук оправете стойността и измерението на плътността. Успехи!

Add new comment

отговорете на кирилица