• eko peleti
  • RSS

You are here

Отопление с пелети - Евтино и екологично чисто

 

Темата за отоплението на дома не губи актуалност в топлите месеци. Когато стане студено, вече е късно. Повишените цени на парното, електричеството и газа ще натоварят всички семейни бюджети през следващата зима. Времето да се вземе решение за различен вид по-евтино и екологично отопление е именно сега.
 
Сравнително непознато у нас, но трупащо популярност, е отоплението с пелети. На пазара вече се предлагат специализирани котли за екопелети, чиито характеристики задоволяват и най-взискателните клиенти. Удобни и ергономични, котлите могат да бъдат поставени във всяко помещение, което има достъп до комин. Най-подходящи за отопление чрез водогрейни пелетни котли са еднофамилни къщи,  вили или офис сгради. 
 
Котлите са оборудвани с автоматизирана система, която позволява автоматично регулиране на температурата чрез стайни и бойлерни термостати, автоматично почистване и система за очистване от пепелта. Системата на горелката гарантира пълно изгаряне на пелетите, което увеличава в пъти коефициента на полезно действие на пелетните котли в сравнение с обикновените. Топлата вода се подгрява приоритетно. Уникална е възможността котлите да бъдат управлявани дистанционно чрез Интернет и GSM. 
 
Разходът на гориво в котлите за отопление с пелети варира в зависимост от нуждите на сградата. Практически поради пълната си автоматизация и термостатите котелът не работи непрекъснато, като при това може да бъде програмиран да се включва и изключва в определени часове. Самостоятелната работа на термостатите позволява и различно топлоподаване в отделните отоплителни зони, което повишава енергийната ефективност. Ако не се използва стаен термостат, котелът се управлява чрез точката на загряване на водата. Например, ако е  зададена температура на водата 60 градуса, веднага след достигането й котелът се самоизключва. С изстиването на водата той се включва отново. Това управление обаче е по-неефективно, тъй като повишава разхода на гориво. 
 
Това е само повърхностен поглед върху общите възможности на котлите за отопление с пелети. Фирмите, които предлагат този тип отопление на пазара, са в яростна конкуренция, която гарантира непрекъснато повишаване на качеството на предлаганите продукти.
 

Comments

It's a pity you don't have a donate button! I'd most certainly donate to this fantastic blog!
I suppose for now i'll settle for bookmarking and adding your RSS
feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will
talk about this website with my Facebook group. Chat soon!

Feel free to visit my blog; hostgator vs bluehost

Add new comment

отговорете на кирилица