• eko peleti
  • RSS

You are here

Пелетни камини с въздуховоди

 

Отоплението с пелети е все още непопулярно в България, но е изключително разпространено в страните от Западна Европа. В САЩ пелетното отопление набира скорост след петролната криза в края на миналия век. 
 
Днес диверсификацията на разходите в условията на финансова и социална стагнация изисква търсене на разумни решения, които да поевтинят непрекъснато нарастващите разходи за отопление. При очаквано поскъпване на парното, газа и електричеството, инвестицията в камина на пелетно гориво определено е инвестиция в бъдещето.
Камините с въздушна риза са най-бързият и удачен вариант за подмяна на вече съществуваща система за отопление, основана на твърдо гориво или електричество. Разнообразният им дизайн внася свежа нотка в дома, което е допълнително предимство. Въздуховодните камини с пелети са оборудвани с всички най-нови технологични постижения, гаранция за по-висока ефективност и функционалност в сравнение с конвенционалните камини на твърдо гориво. На пазара се предлагат дори отоплителни тела, които позволяват приготвяне на ястия върху капака на каминното тяло. Керамичното стъкло на стената рационализира и оптимизира използването на топлината.  Пелетните камини осигуряват топлината и уюта на живия огън без неприятните странични ефекти – замърсяване, трудно съхранение и натоварващо зареждане на горивото.
 
Мощността на една подобна камина достига до 22 киловатчаса, а разходът на гориво е от 1 до 3 кг. пелети на час в зависимост от мощността на камината и обема на отопляваните помещения. Осигурен е автономен режим на работа, както и автоматична система за регулиране на температурата.  Малкият размер и функционалният дизайн позволяват бързо монтиране без специализирана намеса. Коефициентът на полезно действие на въздуховодните камини достига до 94%. Може да бъде отоплявано без затруднение помещение до 150 кв. м. Повечето камини се самопочистват чрез пелетите и не се образува шлака.  Важен елемент са системите за защита, проектирани съобразно най-добрите световни стандарти.
 
Изборът на система за отопление е ключов за едно домакинство. Важно е да се отчете изключителната ефективност на новите технологии, съчетана с висока отговорност към екологичната кауза. В този смисъл камините с пелети са най-добрият възможен избор.
 
Снимка: 
камини на пелети със въздуховоди

Comments

Zdravo,

Koja e cenata na ovoj kamin.

Cekam odgovor.

Pozdrav.

Dimov Ile

dimov.ile@t-home.mk

каква е цената на тая камина ?

Add new comment

отговорете на кирилица